Året 2017 med Sjømannsidretten

Postet av Sverre Flatebø den 22. Des 2017

Nå er vi alle nære juleribba, og Sjømannsidretten er ferdig med årets siste kampanje - «Vegen til juleribba»

Først og fremst, veldig kjekt med alle dere som tok turen mot julen og gjorde gode forberedelser. Mange registrerte skritt i perioden frem til og med 14. desember, og det er gått en god del millioner skritt på slutten av året blant sjøfolk.

Den viktigste grunnen vår i Sjømannsidretten til å ha kampanjer og oppmerksomhet rundt fysisk aktivitet, er selvsagt for å prøve å motivere flest mulig til trim i hverdagen. Vi tror helt opplagt at slik trim er et veldig viktig HMS-tiltak for de aller fleste. Om en er opplagt, årvåken og i godt humør er det sjeldnere at en gjør menneskelige feil og feilvurderinger. Og når det konkret gjelder en skritt-kampanje, er dette noe alle som jobber på sjøen gjør. Noen går mange skritt, men alle går noe. Og i og med at alle går en del, blir det mulig for alle å være med og registrere. Vi kommer dermed ganske sikkert til å gjøre noe slikt igjen neste år en eller annen gang.

Årets med Sjømannsidretten

VI er glade for at vi også i år har fått så mange med oss til å registrere, og ikke minst har fokus på at folk holder seg opplagte, årvåkne og i godt humør gjennom at de driver med noe trim. Nesten 1100 personer har registrert aktivitet i sin treningsdagbok i treningsportalen vår idrett.sdir.no. Med nærmere 110 000 økter registrert i løpet av året vil det si et gjennomsnitt på opp mot 100 økter per person. Noen har selvsagt mer og noen mindre, men alt i alt viser det seg at sjøfolk er aktive og flinke til både å holde seg i form og finne på positive ting.

Nordsjøcupen 2017, og invitasjon til 2018

Vi var nærmere 250 personer som reiste på tur til Hirtshals i slutten av april, og tilbakemeldingene er at dette var en kjempetur. Invitasjon til Nordsjøcupen 2018 er nå lagt ut på forsiden på idrett.sdir.no.


 


Ulike kampanjer i 2017 

Vi har i 2017 hatt flere ulike kampanjer. Hovedkampanjen er den vi kaller Sjøtrimkonkurransen som går hele året. Alle aktiviteter som registreres går inn i denne. Videre hadde vi en ny kampanje i mars i år, der alle kunne starte på null og gi gass i en måned. Dette førte til entusiasme og flere premier ble sendt ut.

I april hadde vi fokus på trappetrinn, og når folk skulle registrere trappetrinn ble det større fokus blant mange på hvor mange trappetrinn en faktisk går i løpet av en dag. Eller i løpet av en hel tur. Det er faktisk så mange at det nesten er trening i seg selv, i hvert fall om en bruker disse aktivt og gjerne tar seg et par turer for eksempel ekstra før eller etter måltidene.

For fjerde året på rad hadde vi i sommer, månedene juni, juli og august, vår sommerkampanje. Her oppfordrer vi flest mulig til å trene og registrere også på sommeren, og de beste båtene blir premiert. Blant de 5 beste fartøyene trekker vi også ut en hovedvinner som blir invitert til Sjøsikkerhetskonferansen som Sjøfartsdirektoratet arrangerer hver høst. I år var det Volstad fra Volstad Maritime AS som ble hovedvinneren.

Fra november og til midten av desember hadde vi en siste kampanje. Det var «Vegen til juleribba». Dette startet med at et svært aktivt rederi, Fjord1, tok kontakt og ville at Sjømannsidretten skulle organisere en intern kampanje for deres rederi (det gjør vi gjerne for alle rederier som ønsker det). Når de orienterte om tittel på kampanjen, samt konseptet, ble vi så fristet at vi spurte om vi ikke kunne få låne kampanjen og kjøre den ut nasjonalt til alle vi har med oss i Sjømannsidretten. Det fikk vi heldigvis lov til, og dermed ble denne skritt-kampanjen avslutningen på året.


Til neste år kjører vi på med flere og nye kampanjer. Ta gjerne kontakt med oss på idrett@sdir.no om du har noen ønsker eller forslag, eller ønsker at vi skal være med å organisere noen kampanjer for dere internt i eget rederi.

Til sist ønsker Sjømannsidretten dere alle en riktig god jul og et svært aktivt nytt år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.