Vegen til juleribba

Postet av Sverre Flatebø den 30. Okt 2017

Vegen til juleribba!

Sjømannsidretten ble kontaktet av noen flinke og engasjerte medarbeidere i Fjord1, der de hadde en plan om å sette i gang en kampanje på vei frem mot jul. Sjømannsidretten administrerer allerede flere interne kampanjer for både Fjord1 samt også andre rederi, og nå ville de at vi skulle klargjøre for, og sette i gang med denne kampanjen også.

Sjømannsidretten syntes både tittelen og tidspunktet var så godt at vi rett og slett fikk lyst til å kjøre denne ut nasjonalt i tillegg, altså til alle dere som er med og har profil i Sjømannsidretten. Fjord1 syntes heldigvis også det var en god ide, så dermed blir det «Veien til juleribba» for oss alle.

Forskjellen blir at Fjord1 får tilsendt interne resultater og har sin egen premiering i tillegg. Om du eller dere andre utenfor Fjord1 også har lyst å få til noe internt, så ta gjerne kontakt med oss på idrett@sdir.no. Vi hjelper gjerne med å sette opp noe eller være med på noe som forhåpentlig skaper litt entusiasme.

Kampanjen

Konseptet er egentlig så enkelt at du registrerer antall skritt du går hver dag i vår web-portal! Mange har enten aktivitetsklokker eller automatisk måling på smarttelefoner som dermed gir deg oversikt over hvor mange skritt som er gått. Skulle du ikke ha noe som måler skritt kan det uansett på det sterkeste anbefales en billig skritteller. Det koster ikke mye, og gir en god motivasjon og oversikt over hvor mange skritt en klarer å gå pr dag eller uke.

Kampanjen «Vegen til juleribba» starter offisielt den 1. november og går til og med 14. desember. Da får vi kåret vinnerne til jul, og en ekstra julegave kan komme i posten. Når det er sagt, den aller største gaven du kan få er gleden over å være i gang med god aktivitet og trening. Det gir deg både økt trivsel og bedret helse.

På bildet under ser vi en ivrig sjømann som er med på idrettsuken Sjømansidretten arrangerte i Aberdeen tilbake i 2014. Han er anonymisert med en nisselue, men en ser på innsatsen at han kanskje er på vei mot en velfortjent juleribbe. 


Premier

Vi setter opp to hovedpremier med gavekort fra XXL pålydende kr 1000,- Videre trekker vi vinnere av både en vannsikker bag, en praktisk ryggsekk, samt 3 stk piquet-skjorter, alt sammen fra Sjømannsidretten med logo.

Motivasjon

Du har muligens hørt dette mange ganger før, men når det gjelder å komme i gang med, og også å drive med mosjon og aktivitet, så trenger ikke, eller kan ikke, dette hele tiden være preget av at det skal være kjekt. En må rett og slett se på det som en jobb i starten og bare gjøre det! Men det vi med rimelig stor grad av sikkerhet kan si, er at dette blir greiere å få til når det er blitt en vane eller livsstil. Og etter hvert som en også får resultater som bedre form, vil det i seg selv også være motivasjon til å holde på.

På kort sikt er da rådet, bare bestem deg og gjør det. Finn deg noen faste treningsdager. Og omtrent like bra, prøv å få med deg en kamerat/venninne eller kollega, så blir det også en gjensidig forpliktelse som hjelper dere begge to.

Et siste punkt om motivasjon og det å starte nå i november, er at du faktisk allerede er kommet godt i gang etter nyttår og mange tenker å starte den 1. januar. Tenk hvor deilig det er å bare fortsette trimmingen i januar, og ikke måtte starte med den…Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.