Vegen til juleribba - oppsummering og resultater

Postet av Sverre Flatebø den 22. Des 2017

Hei alle dere som har vært med i «Vegen til juleribba»

Først og fremst, veldig kjekt med alle dere som tok turen mot julen og gjorde gode forberedelser. Mange registrerte skritt i perioden frem til og med 14. desember, og det er gått en god del millioner skritt på slutten av året blant sjøfolk.

Den viktigste grunnen vår i Sjømannsidretten til å ha kampanjer og oppmerksomhet rundt fysisk aktivitet, er selvsagt for å prøve å motivere flest mulig til trim i hverdagen. Vi tror helt opplagt at slik trim er et veldig viktig HMS-tiltak for de aller fleste. Om en er opplagt, årvåken og i godt humør er det sjeldnere at en gjør menneskelige feil og feilvurderinger. Og når det konkret gjelder en skritt-kampanje, er dette noe alle som jobber på sjøen gjør. Noen går mange skritt, men alle går noe. Og i og med at alle går en del, blir det mulig for alle å være med og registrere. Vi kommer dermed ganske sikkert til å gjøre noe slikt igjen neste år en eller annen gang.


Noen feilkilder

For de som har konkurranseinstinkt, så har dere muligens registrert at ikke alle beregninger og tall har virket å være helt korrekte under kampanjen. Vi forsøkte nemlig å unngå for mange feil ved at vi forenklet reglene ved oppstart av kampanjen. Det skulle kun være mulig å registrere antall skritt (stk), og ikke hvor lang tid en har brukt eller andre målparameter. Likevel hadde vi mistet noe. Blant annet dersom en brukte appen for android, «aktiv sjømann». Der var det anledning til også å registrere tiden. Videre, til de som bruker Endomondo og synkroniserer denne med Sjømannsidretten, så var det mulig at denne automatisk kunne overføre skritt til Sjømannsidretten, spesielt ved bruk av eventuelle helse-apper. På den måten kan noen, i beste mening, både manuelt og automatisk ha registrert antall skritt, og dermed fått dobbelt betalt.

Dermed har noen klart å få mer enn 1 poeng i selve «Vegen til juleribba-kampanjen» også pr dag. Det har hele tiden vært mulig å få mer enn 1 poeng pr dag (opp til 3) i selve hovedkampanjen som går hele året, altså Sjøtrimkonkurransen 2017.

For lag, så har det også vist seg at selve datasystemet ikke klarer å gi en gjennomsnittsberegning basert på antall stk skritt. Systemet er egentlig laget for å gi en poengberegning, og når vi da registrerer inn skritt klarer det ikke å sette opp en tabell på fremsiden av nettsiden som viser gjennomsnitt blant hele mannskapet som potensielt kan være med. Dermed har gjerne et fartøy med kun én deltager stått øverst på listen underveis, mens de som har vært aktive og fått med mange deltagere har kommet lenger ned. Dette er rapportert inn, og jeg håper vi får på plass et skikkelig system innen neste kampanje.

Vinnere

Det er først og fremst deltagelsen som skal premieres, og ikke hvem som har flest skritt. I og med at systemet kan ha dobbelført en del av skrittene til mange av deltagerne, blir dermed heller ikke oversikten av de individuelle resultatene helt korrekt. Det viktigste er uansett at dere er mange som har gått svært mange skritt, og det viser seg at en bevisstgjøring rundt dette får mange til å gå litt ekstra. Som også er bra for helsen deres!

Vi har dermed trukket vinnere av premier blant alle de som i det hele tatt har registrert skritt i kampanjeperioden. Det var drøyt 430 personer som registrerte gåtur eller skritt i kampanjeperioden. Mange har nok registrert gåtur i stedet for å registrere skritt. Kampanjereglene var likevel at en skulle registrere skritt, og da har vi 130 personer som er med i trekningen.


Vinner av gavekort à kr 1000 på XXL:

 1. Møyfrid Torvik Røkkum, Fjord1 ASA

 2. Harry Åsbø, SolstadFarstad ASA

Vinner av en vannsikker bag fra Sjømannsidretten:  

 • Rune Trettevik, Fjord1 ASA  

Vinner av en ryggsekk fra Sjømannsidretten:  

 • Finn-Vidar Weltzien, Fjord1  

Vinner av en piquet t-skjorte fra Sjømannsidretten:  

 1. Stian Husøy, SolstadFarstad ASA

 2. Kjetil Dørme, Fjord1 ASA

 3. Jan Erik Remøy, Havila Shipping ASA


2 Kommentarer

Kommentarer

 • Sverre Flatebø

  Hei Aksel. Takk for din hilsen. Håper du kom deg godt gjennom juledagene med en passe balanse mellom julemat og litt trim:-)

  27 desember 2017
 • Aksel Gangsøy

  Ønsker alle som er i Sjøidrett som er hjemme og på havet.God jul.Godt nyttår.blei på havet denne gangen.godt vi har trimrom ombord.viktig å bruke det.Viktig å bruke kroppen ved like.vere bevegelse .

  25 desember 2017

Logg inn for å skrive en kommentar.