Slik motiverer du deg i høstmørket

Postet av Noshin Riaz den 27. Okt 2016


Hvordan motiverer du deg for å gjennomføre trening på mørke, våte og kalde høstdager? Langrennstalentet Vebjørn Hegdal deler sine tips.

Høsten kan være full av farger og fine bilder, og det i seg selv kan være motiverende når du skal ut for å trene. Men den kan også være mørk, våt, kald og trist.

– Jeg liker å visualisere ulike rennsituasjoner som kan skje til vinteren. Dette motiverer veldig, og får treningen til å gå raskere, sier Vebjørn Hegdal til trening.no.

Hegdal, som er på juniorlandslaget i langrenn, regnes som et av våre aller største talenter og er kjent for å legge ned enorme treningsmengder – på nivå med for eksempel Martin Johnsrud Sundby.

– Hvordan visualiserer du?

– Jeg ser for meg ulike konkurransesituasjoner eller resultater jeg drømmer om. For en mosjonist kan for eksempel drømmen være å gå under fire timer i Birkebeinerrennet, fortsetter Hegdal, og utdyper:

– Det gjelder å se på de små positive tingene, og glede seg til at det snart blir vinter og mer lystig stemning. Hvis du går og tenker på at det er dårlig vær blir det tungt.


Fokus på arbeidsoppgaver
Som en av de som trener aller mest i landet er det naturlig å tro at det kommer tyngre perioder der trening ikke er like gøy, også for Hegdal.

– Jeg forsøker å finne motivasjon ved å holde fokus på arbeidsoppgaver og ting jeg gjør bra, sier han.

Ambisjonene som skiløper gjør uansett at dedikasjonen og iveren etter å gjennomføre trening er sterkere enn litt dårlig høstvær.

– Jeg dropper sjelden trening på grunn av vær, men kan vurdere å endre trening, fortsetter Hegdal.

– Hva står i fokus i treningsarbeidet ditt om høsten?

– Om høsten holder jeg fokus på litt mer intensive økter. Elghufs slår aldri feil, avslutter Hegdal.

Av: Erik L. Røer - trening.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.