Treningsprogram for løping

Postet av Sverre Flatebø den 8. Jan 2015

Uansett du bare ønsker å komme i bedre form til sommeren, eller om du vil sette deg et hårete mål om å være med i et løp eller lignende, så finner du et godt program for å bli bedre til å løpe her.

Treningsprogram løping

Vær oppmerksom. på forholdet mellom restitusjon og trening. Det er lett å både gå ut for hardt, men også å fortsette for hardt. Dersom en også vil drive med noe annet som innbefatter løping, som for eksempel ballidretter (fotball) eller lignende, vil noen økter fint kunne byttes ut med dette. En fotballøkt kan gjerne være intervall (eller om økten er for rolig så får du kalle denne rolig joggetur i stedet…)

Når det gjelder styrke tenker jeg ikke kroppsbygging, men funksjonell utholdende muskeltrening. Ulike økter som gjerne kan ses på som gode sirkeltreninger. Der skal du ha hovedvekt på mage/rygg, med både styrke/stabilisering her. I tillegg en del beinøvelser, som squat (knebøy, gjerne mange heller enn med belastning, burpees (som tar hele kroppen egentlig), utfall, hoppe tau eller hoppe på kasse m.m.)

Ta kontakt med meg på idrett@sdir.no for innspill, flere råd eller veiledning.Bildet viser to glade trimmere fra Fugro Saltire


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.