Dugnadskampanjen 2020

Postet av Sverre Flatebø den 15. Apr 2020

Hei dere

Vi er fortsatt inne i en spesiell tid. Coronasituasjonen har satt verden på hodet for svært mange, og for mange er det dramatisk. På den ene siden er da idrett og trening en liten sak, men på den andre siden ser vi at eksperter på det sterkeste anbefaler oss alle til å holde kroppen i gang med fysisk aktivitet.

Vi må holde en god dagsrytme og gjøre mest mulig vanlige ting. Og vi bør dermed også få til noe trening. For en del kan det være vanskeligere å få til trening når de vanlige stedene (treningssentre) er stengt, eller de vanlige aktivitetene (idrettslag eller annet) har svært redusert aktivitet. Mange må dermed være litt kreative for å få trent. Men hvorfor ikke i så tilfelle prøve noe nytt?

 

Dugnadskampanjen, 17. april – 17. mai

Vi kjører i gang en kampanje nå i en måned fremover. Den kaller vi for «dugnadskampanjen», selv om det skal være en treningskampanje for å holde deg i gang med trening. Vi er aktive og tar vare på oss selv mens vi også er med på verdens største dugnad for å hjelpe hverandre. Vi gjør oss selv en stor tjeneste ved å finne på noe trening å gjøre nå for å hjelpe vår egen fysiske og ikke minst også mentale helse.

 

For å delta er det eneste du trenger å gjøre å registrere aktiviteten "Delta i pågående kampanje" én gang!

Og for å kunne vinne premie må du registrere minimum ti (10) aktiviteter i perioden kampanjen varer.

 

Premie

Jeg trekker et gavekort på XXL med verdi på kr 500,- til en av dere som har hengt dere med på kampanjen, og registrerer minst 10 aktiviteter i perioden 17. april til 17. mai. Det vil si at vi oppsummerer denne kampanjen på en sannsynligvis veldig spesiell 17. mai.

Når vi vet hvor flinke vi nordmenn er med dugnadsinnsats, er vi spent på å se mulig økning fra sist måned og til kampanjemåneden. Vi vil lage en sammenligning av disse periodene og sende ut en oppsummering.

 

Forslag til hva en kan gjøre av aktivitet nå

Når treningsrom og treningssentre er stengt, krever dette en del ekstra for mange av oss. Det er da heldigvis fortsatt god anledning til å gjøre aktiviteter ute i friluft, så lenge vi er flinke og tar de hensyn myndighetene har anbefalt oss. Det gjelder spesielt avstand til andre, og det å ikke være så mange sammen.

Det vil si at fjellturer og andre spaserturer, sykkelturer og eventuelt også løpeturer er perfekt å gjøre akkurat nå. Og skulle det oppleves som kjedelig å gjøre dette alene, finner i hvert fall jeg mye motivasjon i å tenke på at en er kommet i mye bedre form når vi en gang skal tilbake og trene med andre.

I tillegg finnes det en mengde forslag til egentrening med styrketrening som en kan gjøre hjemme (eller på lugar eller bro). På hjemmesiden til Sjømannsidretten, så finner du en oversikt med flere ulike nyhetsbrev; Training on board – tips og info (pr 15. april finner du 11 ulike nyhetsbrev). I disse finner du mange forslag til øvelser og programmer du kan gjøre hjemme. Du vil også kunne finne gode forslag på nett om du søker etter treningsprogram hjemme

Vi anbefaler at du setter opp faste dager, og helst til faste tider, der du gjennomfører ett eller flere slike program. Bestem deg for å bruke 20 minutter (eller 30, 40, 50 eller 60 eller hva du vil) på disse øktene. Da vil de bli gjennomført!


Bilde:

Eksempel på hjemmetrening. Denne finner du på side 2 i Nyhetsbrev 5 – Training on boardKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.