Et leserbrev fra et aktivt fartøy - Volantis!

Postet av Sverre Flatebø den 21. Jan 2015

Sjømannsidretten får av og til brev og e-poster med historier og bilder fra ting som har skjedd om bord. Først og fremst rundt fysiske aktiviteter eller kampanjer som er gjort. Dette setter vi stor pris på! Om det er andre som trener eller er kreative med tanke på å utnytte de mulighetene som er om bord, blir vi glade om dere sender noen ord og bilder. Dette kan presenteres på nettsiden. Som oppsummering fra 2014, fikk vi dette knallkjekke leserinnlegget:

Tenkte at da det var siste dagen i 2014 så var det på sin plass med et lite leserinnlegg fra en av båtene i topp 10 listene deres. Litt info om oss først. Vi er Volantis, en av flere båter i Volstad Management AS, og også den sprekeste båten… Vi har vært nede i Asia siden midten av 2011 og går i fast kontrakt med Deep Ocean. Akkurat nå er vi ferdig med en jobb for Saipem i Kina, så da er det masse tid til trening mens oss ligger til ankers i varmen J

Enorm lagånd og utallige treningstimer har resultert i 5. plass i Julekampanjen 2014 og 6 plass totalt i Sjøtrimkonkurransen 2014. Det er vi meget stolte over med tanke på den harde konkurransen det har vært.

Det er hovedsakelig en person vi kan takke for den gode stemningen, samholdet og motivasjonen om bord, og det er Kaptein Freddy Larsen. Det kan dere også se på resultatet han har prestert alene dette året, imponerende 765 poeng i skrivende stund. Om bord har vi hovedsakelig hatt gruppetreninger kl. 1930 mandag til lørdag, men også noen perioder kl. 0930 om morgenen. Lørdag er uttøyingstime.

Hva er så en gruppetreningsuke om bord i Volantis?

Et eksempel på hvordan en gruppetreningsuke om bord hos oss kan være at vi starter på mandag med 60 min «Insanity» på storskjerm i konferanserommet. «Insanity» er et knallhardt treningsprogram på dvd. Vi har flere typer dvd-programmer som «P90X», «combat fighting», «tabata» og» t25».

Tirsdag har vi boksing i «bosunstore». Det går hovedsakelig ut på forskjellige stasjoner. Vi slår på pads med hooker, jabs og uppercuts, slåt på boksesekk, samt tar burpies, squats, pushups, situps, planking etc. Vi er ca. 30-60 sek. på kvar stasjon alt etter intensitet og oppmøte, med innlagte korte pauser. Total varighet på økten er ca. 60 min.

Onsdag er vi tilbake i konferanse rommet med noe lignende det vi hadde på mandagsøkten, men med en annen muskel gruppe i fokus. Torsdag er det tilbake til boksing. Fredag konferanserommet, og lørdag har vi en rolig og behagelig uttøyningstime etter treningshardkjøret tidligere i uka. Søndag er det treningsfri.

Oppmøtet om bord på Volantis sine treningstimer har i gjennomsnittet vært stabilt med 12 stk. gjennom hele året, men selvfølgelig så har det variert opp mot over 20 stk. og ned mot 5 stk. Dette avhenger også på hvilken jobb vi gjør, antall mannskap, antall klienter osv.

Hilsen

Skift 1

M/V Volantis


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Sverre Flatebø

    We`re sorry you can`t read it. The text is the same text that we got from the 1st officer. We just copy and pasted it. Hope someone can translate it for you:-) Rgd Sverre Admin

    26 januar 2015
  • florence joy pasco

    well its nice seeing this picture of volantis crew having training... :-) i just hope i cud read it in englsh :-)

    25 januar 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.